sábado, 12 de marzo de 2011

Bont vent i bona mar

El dimecres 9 de març, aprofitant que tenia la setmana de descans, he sortir a les 1100 HRB posant rumb SW. Cel seré, vent de component S i grau Beaufort 3, mar plana-arrissada. No es fàcil trobar un dia tan bo com aquest per navegar entre tots aquests dies de març que el temps és difícil de predir. Com que le vent ha bufat amb una mica més d'intensitat que la sortida anterior, he gaudit d'unes quantes cenyides, amb una divertida escora.

Quan he de deixar per un moments la canya (per anar a la cabina per algun motiu) m'he acostumat a fer servir tan sols un parell de gomes elàstiques (de les senzilles, per subjectar objectes) que fixo als càncams de les aletes (una per cada costat) unint-los a la canya amb els ganxos. Navegant amb rumbs de cenyida o de través, isi el vent és estable i no és molt fort, fins i tot hem puc despreocupar durant uns quants minuts de la canya.

Com que era un dia feiner, tan sols hem sortit tres embarcacions de port: el Sobrevent, una barca a motor, i un altre veler. He fet un recorregut circular, fent unes quantes bordades i he tornat a port a les 1330 HRB. En entrar he vist els corb marins (Phalacrocorax carbo, o corb marí gros) ben posats, erectes, a les pedres de la bocana; alguns amb obrint les ales mullades de les cabussades. M'ha sorprès ja dins del port una gran medusa (30 cm de diàmetre i 50 cm de longitud fins als extrems dels filaments) que em sembla que es tracta de Rhizostoma pulmo; no n'havia vist mai cap a l'hivern encara.